Informatie portretsessie

Allereerst, hartstikke leuk dat je de stap hebt genomen om een portretsessie bij me te boeken. Ik houd van een persoonlijke en afgestemde benadering, dus schroom niet om contact met me op te nemen. 
Ik kijk uit naar het creëren van prachtige portretten voor jou. 

Liefs,
Iris 

Iris Valentina portretfotograaf

Jouw portretsessie in 8 stappen

1 datum vastleggen
In overleg vinden we een passend tijdstip voor de fotoshoot.  Na het betalen van de ’sitting fee’ is je plek gereserveerd.

2 telefonisch consult
Tijdens een telefoongesprek bespreken we jouw wensen voor de portretten en nemen we de voorbereiding door. Dit gesprek vindt ongeveer twee weken voor de fotoshoot plaats.

3 informatie doornemen en overeenkomst doornemen
Op deze webpagina vind je alle informatie, plus het de algemene voorwaarden. Voor de portret sessie ontvang je per mail een factuur, alsmede het verzoek de algemene voorwaarden te bevestigen.

4 fotoshoot
Ik neem uitgebreid de tijd voor je/jullie. Eerst even aankomen, de styling en bijpassende achtergronden kiezen en rustig aan de poses doorlopen. Ik begeleid elke stap, je kunt alles met een gerust hart aan mij over laten. Ik let niet op de klok, maar reken op ongeveer een uur per persoon. 

5 online reveal
Binnen twee weken na de fotoshoot ontvang je een link naar een online gallery. Hierin staan jouw ‘proofs’. Reken op ongeveer 5 tot 10 portretten om uit te kiezen (per persoon)

6 selectie
Nu is het jouw taak om de portretten die je wilt aanschaffen te kiezen. Een leuke taak, waarbij je gevoel een grote rol speelt.

7 nabewerking afstemmen
Voordat ik de print (in baklijst) bestel, stem ik de nabewerking met je af. Al je verzoeken, klein en groot, neem ik hierin mee. Ik wil dat het voor jou is zoals jij wilt.

8 kunstportret thuisbezorgd
Als het portret door je is goedgekeurd, bestel ik de print (in baklijst) voor je. Hetzelfde digitale bestand ontvang je ook. Dit bestand is enkel geschikt voor digitaal gebruik en kun je dus niet laten uitprinten.

Styling tips

  • Medium tot donkere kleuren werken over het algemeen goed. Lichte kleuren en wit kunnen de aandacht van het gezicht afleiden.
  • Stoffen die soepel vallen en niet snel kreuken.
  • Mooie kraagjes en mouwtjes.
  • Passende kleding die mooi op het lichaam aansluit.
  • Blijf weg van glitter, streepjes, stippen.
  • Denk ook aan bijpassende broek/rok, tenzij je enkel voor een close-up van het gezicht gaat.
  • Schoenen komen er niet op, dus daar hoef je geen rekening mee te houden.
  • Let op schoongewassen haren en schone nagels. Bij droge lippen vast beginnen met insmeren. 

Geen kleine lettertjes, maar wel even doornemen graag.

Vooral artikel 8 is goed om door te lezen!

fotograaf in Amersfoort

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, laat het me weten!

0619817596

iris@irisvalentina.com