Mila

Mila schrijft zelf:

“Ik ervaar school als een plek waar je jezelf het meest zou moeten ontwikkelen. Je word in een hokje geplaatst en je moet je aanpassen aan de leerlingen om je heen. School moet je net lekker liggen om het leuk te vinden, maar helaas heeft niet iedereen dat.

Ik voel me alsof niemand mij accepteert. Ik voel me leeg en niet gewild. Dit komt, omdat de groep het leuk heeft en mij er dan bijvoorbeeld niet bij betrekt of omdat ik anders ben dan hun.

Ik zat bij mijn groepje en ik werd compleet genegeerd. Als ik wat zei reageerden ze daar niet op en gingen ze veder met hun gesprek.

Ik zou mij geaccepteerd willen voelen en ik zou graag dat mensen mij zien zoals ik ben.

In mijn ideale school zitten leerlingen die elkaar accepteren en niemand buitensluiten.

Mensen moeten begrijpen dat ze moeten luisteren naar wat de leerlingen willen en ze moeten kijken hoe de leerlingen zich voelen.

Mijn droom is dat ik succesvol word en later een bedrijf kan runnen waarbij iedereen ook geaccepteerd word en word gezien voor wie zij zijn.”

Mariëlle, de moeder van Mila, schrijft:

“Sinds september zit Mila op het MBO, een hele overgang van de mavo naar het middelbare. Grote klassen waar de helft maar steeds aanwezig is. Omdat men niet zo zwaar tilt aan school, en liever op bed blijft liggen.

Gelukkig gaat Mila de dagen dat ze naar school moet met plezier daar heen.

Helaas heeft ook 2 dagen online les, dus thuis achter de pc. En 1 dag per week vrij voor huiswerk. Deze online lessen zijn natuurlijk minder fijn, geen contact met de leraar, en leerlingen, ook niet iedereen is tijdens deze lessen aanwezig of wel maar dan te laat. Dat gaat weer ten koste van de online les.

Ik merk en hoor van Mila dat zij tijdens zo”n online les ook minder durft te vragen als zij iets niet begrijpt. Iedereen hoort haar dan en is blijkbaar minder fijn dan gewoon een vraag in de les te vragen aan de docent.

Ook zijn er de laatste tijd te pas en te onpas leraren ziek of gaan weg, waardoor er veel lessen worden gemist. Zoals Spaans, daar is de docent van school af, eer er weer een nieuwe docent is ben je weer een paar lessen verder, zo zonde.

Dus ook ik ben  niet altijd even tevreden over het onderwijs. Beste is elke dag naar school en niet achter een beeldschermpje de lessen volgen.

Ook word er hopelijk wat gedaan aan het leraren tekort zodat alle lessen gewoon gegeven en gevolgd kunnen worden. De leerlingen moeten nl wel de toetsen maken, ondanks de gemiste lessen.”